Somalia och illegalt fiske.
« skrivet: 09 oktober 2017, 17:43:41 »
Somalia som ju aven skyller sin del av pirateriet pa illegalt fiske av andra nationer har nu tydligen borjat satta hart mot dessa illegala fiskare.
Enligt saiten "Maritim Danmark" sa skots en befalhavare till dods av Somaliska trupper pa ett Iranskt fiskefartyg som man misstankte for tjuvfiske.

https://maritimedanmark.dk/?Id=36169
SV: Somalia och illegalt fiske.
« Svar #1 skrivet: 12 november 2017, 15:09:03 »
Det är väl egentligen bra att man börjar agera på flera olika plan både mot pirater men också annan illegal verksamhet såsom tjuvfiske. Alla dessa mörka verksamheter tillsammans medför ju till enskilda statens dåliga rykte och det gömmer sig möjliga inkomster om man kan få bukt med det. AU hade ju ett möte i Lome, Togo förra året där 40 talet afrikanska stater enades om krafttag mot den maritima brottsligheten på bred front. Likt Sverige är många afrikanska länder väldigt beroende av sjöfarten för sin import/export, där den står för 90% av den samma.

Man kommer samarbeta mer mellan länderna och säkerställa tillgång och delning av information för att få bukt med problemen. Naturligtvis finns det mängder med utmaningar och problem också på landbacken att hantera så det kommer ta tid. Men man byggde inte Rom på en dag...
Fredrik Ahlman