*
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #15 skrivet: 19 augusti 2017, 19:39:11 »
Någon här som har åkt med Thomson Dream? Den båten var förut under Holland America Line år 1997 och hette då M/S Westerdam var nämligen med i filmen "Out to Sea" med Jack Lemmon och Walter Matthau. Såg helt annorlunda ut invändigt då. Personligen så tycker jag att den är mycket finare nu.

Kladde72

Japp, men som Costa Europa. Då, ansågs hon vara den bästa som Costa ägde. Hade en fantastisk hytt. Östra Medelhavet och Egypten. Skulle däremot aldrig falla mig in att kryssa med henne under nuvarande ägare.
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #16 skrivet: 20 augusti 2017, 10:10:25 »
Lars H,  du råkar händelsevis inte ha några foton på hur Thomson Dream såg ut då den hette Costa Europa? Gärna lite hyttbilder också.

Kladde72
*
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #17 skrivet: 20 augusti 2017, 14:18:39 »
Trevligt reportage.

En liten detalj om Thomson Dream är att hon var HALs första "Economy of Scale-tonnage" och ser ut som en kraftigt förstorad version av Prinsendam (1973). Mycket snarlik linjeföring.

Däremot tycker jag våningssängen känns lite malplacerad, måste ha tillkommit vid senare ombyggnad (kan inte tänka mig att HAL hade sådant när hon var ny).

*
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #18 skrivet: 20 augusti 2017, 16:46:32 »
Lars H,  du råkar händelsevis inte ha några foton på hur Thomson Dream såg ut då den hette Costa Europa? Gärna lite hyttbilder också.

Kladde72

Nej, tyvärr inte.
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #19 skrivet: 21 augusti 2017, 07:58:11 »
Kim!!! Kom igen nu, vi väntar på nästa del... ;) :)

//R
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #20 skrivet: 28 augusti 2017, 21:12:03 »
Tack för ert tålamod. Nu fortsätter resan i Adriatiska havet.


Den andra dagen på kryssningen tillbringades till sjöss, med kurs mot Trieste. Kryssningen i sin helhet var "destinationstung" med endast en dag till havs. Om någon funderar på att ta samma kryssning nästa år (med Thomson Celebration), så får ni ingen dag till havs alls. Istället ska de klämma in ett stopp till i Zadar.


Ifall man var ute efter att få åka snabbt, så var denna kryssning helt fel val. Under dagen till havs höll vi runt 10 knop. Mellan Trieste och Venedig gick vi nästan i "Göta kanal-fart". ;)


Nu har jag tänkt att visa er runt på fartyget. Vi börjar på däck 4 (däck 2 och 3 har endast hytter).


I aktern kan man höra detta härliga maskinljud. Klicka på bilden och sedan spela upp.


Huvudrestaurangen ombord heter Compass Rose.


I restaurangen serveras både frukost, lunch och middag. Till frukost är det buffé, men annars bordsservering. Det är exakt samma rätter som serveras här som i buffétrestaurangen (även middag). Som vanligt var det väldigt lugnt här under frukost och lunch, men vi gick ändå hit endast en frukost och en lunch.

Till middag är det "your time dining", mellan klockan 18.30-22 får man komma när som helst. Helt klart en fördel de dagar fartyget ligger inne i hamn länge. En sådant upplägg bidrar förstås till att det kan bli kö under vissa tider, framför allt om man kom runt klockan 19.30. Som längst behövde vi stå i kö i 30 minuter. Oftast blev vi placerade tillsammans med andra, om man inte begärde att få sitta själv. Det kan både vara skoj och lite jobbigt att äta med nya personer varje dag. Man får höra många livs historier under en vecka. ;) Servicen var bra, inget som utmärkte sig, men maten kom snabbt. Eftersom man får sitta vid ett nytt bord varje kväll, får man inte heller den personliga kontakten med servitörerna som vid bestämda sittningar.

Maten i sig höll väldigt varierad kvalité, tyvärr mest åt det sämre hållet, torrt kött och sönderkokta grönsaker. Om man däremot är ett fan av engelsk mat, då kommer man trivas. Sopporna smakade däremot alldeles utmärkt och även den indiska maten.


Sirocco's á la carte är den enda specialrestaurangen ombord med en kuvertavgift på 20 pund. Menyn var väldigt lik den som serverades i huvudrestaurangen, med undantag för hummer och surf & turf. Därför kände vi inget större behov av att äta här.


Vi fortsätter vår rundvandring på däck 4.


En vän till mig har målat denna vackra teckning.


Trieste besökte hon för första gången tredje juni i år.


Skönhetssalongen, som inte jag har något behov av ;) , låg mitt inne bland hytterna.
Några tavlor och lite färg hade nog inte skadat...


Det något överdimensionerade trapphuset midskepps.


Däck 5


Spelrummet i fören...


..och strax intill biblioteket/datorsalen.


Den här inredningen är helt klart från tiden under Holland America. Inget mig emot, eftersom HAL är ett av mina favoritrederier.


Explorer's lounge


Biograf, har ersatts av hytter på systerfartyget. En av få gånger jag använde blixt, men det var bokstavligen becksvart här inne, vilket är förståeligt.


Utflyktsdisken. De flesta utflykter var förvånansvärt billiga mellan 20-50 £. Vi hade redan bokat två utflykter hemma, en i Trieste och en i Bar.


Trist utbud i butikerna för en fartygsnörd. Det gick inte ens att få en T-shirt med Thomson loggan.


Casinot, litet jämfört med på dagens fartyg.


Raffles bar, modernt och snyggt. Här spelade en trubadur under kvällarna. Annars lite konstigt att de på en engelsk båt inte har en riktig pub med tv för sport. Ska dock tillägga att det inte var något jag saknade. ;)


Hemtrevlig miljö.


Broadway show lounge. Lite annorlunda med en showlounge midskepps. Trots att den ser platt ut, så gick det i princip att se scenen från hela lokalen. Mer om underhållningen sist i denna del.


Restaurang Lido serverar både frukost, lunch, afternoon tea och middag i bufféform. Utbudet var som sagt samma som i huvudrestaurangen, så om man kände för att testa alla rätter var det bara att gå hit. Det gick så gott som alltid att hitta lediga platser, även under frukostens rusningstimmar. Två kvällar var det temakvällar med indisk mat respektive engelsk. Jag hade gärna sett flera såna kvällar, märkligt att man inte har italienskt tema eller i alla fall Medelhavstema med tanke på var kryssningen gick någonstans. Ett minus här var den långa tid det tog att få drycken till maten. Inte helt ovanligt att det tog upp till 30 minuter innan vi fick drycken och då hade vi redan ätit upp första portionen.


Däck 6. Här finns bland annat ett promenaddäck som sträcker sig runt hela fartyget. Fem varv runt var 1 mile.


Mezzanine bar och lounge där man kan titta ner på scenen.


High spirits användes till allt från frågesporter till karaoke och bingo. Ja lite känsla av finlandsfärja fick man här. ;)
Däck 7 är det hytter, så vi fortsätter upp till däck 8.


Oceans spa


Gymmet, som jag "glömde" prova. ;)


Däck 9


Ingången till observationsbaren Horizons med tydlig maritim inspiration.


Gemytlig miljö och vackra vyer. Det kan inte bli bättre.
Det var rundvandringen det. Nu tänkte jag gå in på vad som hände under dagen till havs. Den obligatoriska handduksvikaruppvisningen. Den längst ut till höger skulle visst föreställa vår kapten.


Ett av de bästa fotoställena ombord, längst föröver på promenaddäck.


Den huvudsakliga sysselsättningen för de flesta denna dag var så klart solning och solstolarna ockuperades snabbt under morgonen.


Det finns två pooler ombord som tar max 12 personer vardera åt gången. Inga pooler som man tar några länge simturer i.


Sportanläggningen var inte så välbesökt under denna kryssning. Förutom att det var alldeles för varmt för att sporta, kan det också bero på att barn under 16 år inte var välkomna ombord.
Mitt under dagen passerade vi sundet mellan de kroatiska öarna Biševo och Vis.


Färgen på vattnet kunde man inte klaga på.
Till höger har vi hyttnyckeln som var av äldre modell. Lite bökigt att alltid ha med sig både boardingkort och nyckel.


Det fantastiska promenaddäcket.


Oj här kom en bild till på mig. Som synes var det galakväll men jag hade glömt slipsen hemma. ;)
Som sagt var det galakväll (den enda på denna kryssning) och också den enda kvällen som det var två sittningar i restaurangen, vi hamnade i den senare sittningen. Enligt informationsbladet skulle man ha kostym eller i alla fall kavaj på sig och det följdes till hög utsträckning.


Maten var som vanligt, inget som utmärkte sig.


Folk förberedde sig inför en popshow.

https://www.youtube.com/watch?v=BwYtqTEFqno&amp
Till sist visar jag en video med exempel av hur underhållningen ombord såg ut. Redigerad av kevpa. Flera shower är med i samma film.

Jag vill passa på att tacka för all respons. Det betyder verkligen mycket för mig.
Ha en fin vecka!
Kim Viktor
*
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #21 skrivet: 28 augusti 2017, 21:47:18 »
Tack för ett trevligt reportage och bildkollage!
Ser ju riktigt trevligt ut och inte lika pråligt och glittrigt som på många nyare fartyg.
För mig räcker det med en heldag på sjön. Vill gärna uppleva nya ställen var dag, och då ser jag båten som ett hotell jag tar med mig och slippa packa varenda dag. Men finns inte så mycket att se och avstånden är korta kan man ju hinna med två stopp samma dag och några timmars båttur på eftermiddan.
Minns MSC körde så. Tex uppehåll på Santorini på förmiddagen och sen avgång efter lunch och ankomst Mykonos vid 18-tiden och kvällen där innan avgång efter midnatt.

/ Marre
*

  Penny

 • 153
 • Kryssningar är livet!
  • Visa profil
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #22 skrivet: 28 augusti 2017, 21:56:17 »
Dina reportage är underbara :) Humor, fina bilder. Summan av det- man blir själv ressugen och glad
Kommande
Independence Of The Seas 2019

Mina resor 2018
Silja Symphony (Nyår 17/18)
S/S Blidösund
Rhapsody Of The Seas: 7 nätter i Medelhavet
M/S Birka (Skaldjurskryssning)
S/S Storskär *2
Amorella (Lyx A)
*

  Kevpa

 • 62
 • Oftast snäll förutom när jag är sur..
  • Visa profil
  • https://www.youtube.com/channel/UC5epxX9wb4mT0hbEavsHvvQ
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #23 skrivet: 28 augusti 2017, 22:29:41 »
Omg, väntade mig inte att du skulle ta med min film i slutet :)
Numera skribent / delägare av https://sjofartsbloggarna.com/

Min youtube kanal www.youtube.com/kevpa
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #24 skrivet: 29 augusti 2017, 08:23:23 »
Hög kvalité och så intressant med ett fartyg vi inte ser varje dag här på Landgången... :) Vindstilla på Medelhavet, borde betyda väldigt varmt med den låga farten?


Kommer det mera från resmålen?

//R
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #25 skrivet: 29 augusti 2017, 20:40:17 »
Ja öppet promenaddäck i fören är trevligt. Vi hade det på Carousel 2004 och jag har saknat det på senare kryssningar. I övrigt verkar konceptet vara detsamma hos Thomson som hos MyTravel som sålde kryssningar med Carousel. Begagnat fartyg som man fyller med charterturister från främst Storbritannien. Det fanns inga logoprodukter att köpa på Carousel heller. Det var en trevlig kryssning men inget jag skulle göra om en andra gång med just det fartyget. Thomson Spirit verkar dock vara ett bättre fartyg.

https://flic.kr/p/GZRm1x
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #26 skrivet: 30 augusti 2017, 09:47:45 »
https://www.flickr.com/photos/35335939@N03/35992029893/

Hm.. vad är det för maskiner?
Inget fusk nu på FoF - lyssna på ljudet och gissa ;)

Jag satsar på Sulzer RND
*
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #27 skrivet: 30 augusti 2017, 17:40:31 »
En mycket fin fortsättning, Kim! Jag ser med förväntan fram emot nästa del i ditt reportage :)
Mina bilder hos Flickr Var vänlig använd inte mina bilder utan mitt tillstånd - tack snälla!
*
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #28 skrivet: 30 augusti 2017, 18:09:20 »
https://www.flickr.com/photos/35335939@N03/35992029893/

Hm.. vad är det för maskiner?
Inget fusk nu på FoF - lyssna på ljudet och gissa ;)

Jag satsar på Sulzer RND
Satsar också på Sulzer för oftast är det just de som ger ett härligt ljud. Jag gissar på RL serien, men sen om det är RLA eller RLB det vet jag inte alls.
Ej kollat FoF :)
SV: Adriatiska havet med Thomson Spirit
« Svar #29 skrivet: 31 augusti 2017, 21:08:54 »
Tusind tak for mange herlige billeder, og en fin reportage.

Bedste hilsner
René
<a href="http://www.cruise-ships.com/profile/rmaz/"><img src="http://ticker.cruise-ships.com/profile/20287-profile.png" alt="Cruise Ships - Profile Ticker" border="0"/></a>