Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Robert Brink

Sidor: [1] 2 3 ... 33
1
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: Idag kl. 13:12:06 »
340-600 och 748 var lite av anledningarna till att jag ville flyga med LH även om priset förstås också spelar in.

Fast 340 är väl en 330 med fyra motorer i stället för två, på samma flygplanskropp? Okej, okej, A340-600 är förstås 12 meter längre än A330-300, men det är ju inte sådär som med A350 och A380 som är på riktigt annorlunda. Du kan alltid trösta dig med att 330:an är mer politiskt korrekt än A340 då den drar mindre bränsle.

Det handlade mera om att 340-600 är hyfsat ovanlig medand A330 är desto vanligare.

Nu är det dags att kryssa, endast Infinity och Independence ligger inne i hamnen, och här i Miami är det lugnt för andra dagen i rad, endast ett fartyg ligger inne.
Vi tar hyrbilen upp till Fort Lauderdale nu efter frukost.

//R

2
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 13:00:49  »
Jag har inte åkt genom dom gamla Slussarna, men det är säkert intressant med dom nya också! :)

Det är fortfarande buss eller annan transport till Santiago från San Antonio/Valparaiso som gäller innan flyg mot Europa.

Flygbolagen är följande: Lufthansa A321 till München, A330-300 till Miami, skulle varit en A340-600 så nu är jag lite sur. :( KLM Boeing 777 från Santiago till Buenos Aires, och så Lufthansa Boeing 747-800 till Frankfurt med avslutningen i en A321 till ARN.
340-600 och 748 var lite av anledningarna till att jag ville flyga med LH även om priset förstås också spelar in.

//R

3
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 10:52:41  »
Ha en bra resa!  Ser fram emot ditt reportage från vad jag förstår en kryssning som kommer att gå genom de nya slussarna i Panamakanalen.  Valparaiso, tips, finns en bra restaurang vid hamnen med fin utsikt från terrass på andra våningen, perfekt ställe för att följa livet i hamnen och njuta ett gott glas chilenskt vin. Tror restaurangen numera heter Bote Salvavida, "räddningsbåten".

Nya Slussarna verkar tråkigt! :( Missar man inte en hel del lastfartyg då? Eller får man bara med ännu större på bild?

//R

4
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 10:41:18  »
Tack för tipsen! :) Får se hur mycket utflykter vi gör, tight budget på den här resan. Och så känns det lite som att stressa fram inte är vår grej och utflykterna hos Celebrity är riktigt dyra, så vi kanske försöker hitta något på plats?

//R

5
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 07:28:53  »
Oooops! Borde kanske lagt denna under Reseberättelser?

//R

6
Kryssningsfartyg / Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 05:12:54  »
Hej,

I morgon tisdag flyger jag och sambon iväg till Miami via München, och på torsdag kliver vi ombord på Celebrity Infinity för en kryssning till San Antonio i Chilé. Det skulle varit Valparaiso, men man ändrade för någon vecka sedan då det verkar strejkas en hel del i Valparaisos hamn samt att San Antonio tydligen ska ha öppnat en ny terminal. Vi kommer dock att åka upp till Valparaiso och stanna två nätter som planerat då det verkar vara en häftig stad.

Rutten är följande:

Fort Lauderdale - Cayman - Panamakanalen - Manta (Equdador) - Lima med nattstopp (Peru), Pisco(Peru), - Arica(Chile).

Efter Valparaiso så åker vi till Santiago två nätter för att sedan flyga till Buenos Aires där vi stannar i fyra nätter innan vi flyger hem.

Reportage kommer när jag är hemma igen. :)

//R

7
Färjor / SV: Varför är det så svårt att åka hiss?
« skrivet: 20 november 2017, 05:06:32  »
Är det sådana här frågeställningar man kallar för "i-landsproblem"?

Troligen, men även I-landsproblem måste diskuteras! ;) :) Och med tanke på hur lugnt det är här på Landgången, så blir det väl som med media, man tar och skriver om något ämne som annars inte får något utrymme...

//R

8
Färjor / SV: Varför är det så svårt att åka hiss?
« skrivet: 19 november 2017, 22:39:36  »
Förekommer även på hotell! Tror att många är ovana trots allt med det här att kunna välja neråt eller uppåt? Och kanske därför trycker man på båda för att man tror det ska gå snabbast? Och det är precis tvärtom! Visst stannar en hiss snabbare och öppnar dörren, men den kan mycket väl vara på väg åt fel håll och då bromsar man upp hela flödet.

Jag brukar kalla dom som trycker på båda pilarna för "hissturister" då dom verkar gilla att åka hiss? Ofta möter man dom igen på väg uppåt när dom klev in i en hiss på väg neråt...  :D

//R

9
Lastfartyg / M/S Mirva VG passerar Kvarnholmen på väg mot Hässelby!
« skrivet: 19 november 2017, 11:33:41  »
Det är inte allt för vanligt med lastfartyg utanför vårat fönster även om det förekommer lite då och då. Alldeles nyss dök Mirva VG upp, hon är inte direkt gammal och har ett intressant förskepp som numera börjar dyka upp på Kryssningsfartyg förutom segelbåtar och Yachter.

http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2482444

//R

10
Kryssningsfartyg / SV: Birka till Vasa 2018
« skrivet: 18 november 2017, 16:50:19  »

Han har tidigare själv blivit sur över att ingen berömmer dom bilder han lägger ut och hotat med att lämna forumet.

//R

?

Robert, du får gärna ta tillbaka det där. Jag har aldrig varit sur för att någon inte berömt mina bilder, tvärtom har jag varit glad (ock skrivit det) för allt beröm jag fått :)

Jag har heller aldrig hotat att lämna forumet p.g.a. denna påstådda osanning.

Jag har lämnat forumet p.g.a. trakasserier mot min person både på forumet och via e-post.

Jag är förvånad och besviken att just du, Robert, kan yttra något sånt. Jag har alltid talat om dina bilder i positiva ordalag, både här på Landgången och på Flickr, där jag har kommenterat dina bilder på ett glatt sätt och även lagt massor av dina foton som favoriter.

Jag hoppas att ditt inlägg beror på ett missförstånd.

MVH Franz

Hej,

Vi tar det privat via PM, så reder vi ut detta. Jag hör av mig.
Men det var inte min mening att såra dig, och jag har nog missförstått dig just om det där med att "kräva beröm". Så det får jag be om ursäkt för.  Resten tar vi som sagt via PM. ;)

//R

11
Kryssningsfartyg / SV: Birka till Vasa 2018
« skrivet: 17 november 2017, 21:17:25  »
Skönt att jag hade någorlunda minne! Men det där med svenskt ombord var väl för dom övriga resenärerna och inte dom svenska???
När det gäller Birka, så är jag lite nyfiken på vilka resenärerna är? Är det en helt ny målgrupp? Eller är det 22 timmars kryssarna som testar nya kryssningar?

//R

12
Kryssningsfartyg / SV: Birka till Vasa 2018
« skrivet: 17 november 2017, 20:27:30  »
Och för att jag ska bli intresserad, krävs nog lite mer variation på maten ombord. I alla fall att det finns alternativ om kryssningsmenyn inte passar för dagen.
Annars är det just reslängderna som talar för Birka, dom stora rederierna kör väl mest 7 nätters och längre från Stockholm? Har för mig att RCCL under något år körde kortare med Vision Of The Seas? Eller har jag blandat ihop saker här?

//R

13
Kryssningsfartyg / SV: Birka till Vasa 2018
« skrivet: 17 november 2017, 18:52:27  »
Vet inte om utmobbad är rätt ord här? Han fick lite kritik för att han inte är mer intresserad av själva kryssningsfartygen och rederierna när han la ut sina bilder i tråden "Kryssningsfartyg i Stockholm 2017". Personen uppmuntrade honom att testa en kryssning utanför Birka/Silja/Viking världen någon gång.

Tycker väl inte att det var någon jättegrej själv, men alla reagerar olika. Han fortsatte dock efter den kommentaren att lägga ut ett stort antal bilder i tråden. Innan han försvann igen(har varit borta tidigare från forumet), så var det inget tjafs alls utan allt verkade normalt i tråden.

Forum har sina fördelar och nackdelar, en är förstås att det är lätt att missförstå varandra och misstolka. Vi känner sällan varandra privat utan möts bara här på forumet. Men man måste också tåla lite kritik precis som man kan få mycket beröm.
Om alla nu hoppar på den som var lite hård mot FEA, så gör ni ju exakt samma sak som ni just blivit förbannade på.

Sen vet i alla fall inte jag om den exakta anledningen till varför han försvann från Landgången, kan faktiskt var någon annan privat orsak eller att han bara inte orkade med att lägga ut bilder hela tiden. Det tar upp tid och kraft att lägga ut bilder och bildtexter.

Han har tidigare själv blivit sur över att ingen berömmer dom bilder han lägger ut och hotat med att lämna forumet. Men visst saknar jag honom och hans fina bilder, hans humoristiska texter! :)

//R

14
Färjor / SV: Symphony/serenade promenade hyttfönster
« skrivet: 17 november 2017, 18:29:35  »
Om jag inte har fel så tror jag att de hytter som har lika stora fönster är de som tillhör De lyx klassen....

Och de med olika tillhör vanliga promenad hytt klassen....
Men jag kanske har fel

Du har rätt, men det skiljer sig även mellan dom vanliga Promenade-hytterna. ;)

//R

15
Färjor / SV: Symphony/serenade promenade hyttfönster
« skrivet: 17 november 2017, 09:52:14  »
Det har alltid varit så vad jag vet. Någon orsak mer än design kan jag inte heller komma på? Man ville nog få känslan där inne med mera variation och inte så stel som det skulle bli om allt var exakt likadant.


//R

Sidor: [1] 2 3 ... 33