Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JoonasK

Sidor: [1] 2 3 ... 16
1
Färjor / SV: Eckerös Finlandia utökar tidtabellen efter nyår
« skrivet: 24 november 2017, 18:47:23  »
Hvorfor ikke lenger seile om natten?
For lite lugarer?

Snarare efterfrågan - nattavgången från Tallinn är mindre attraktiv för många jämfört med tidiga morgonen.

2
Reseberättelser / SV: Två olika sjövägar till Litauen
« skrivet: 21 november 2017, 04:55:36  »
Tack så mycket för ett annat häftigt reportage, Kim! Av någon anledning undrade jag alltid som unge hur det kan se ut på insidan av Traveller alltså Patria Seaways. Nu äntligen får man svaret. :D

3
Reseberättelser / SV: Weekendresa med MS Lofoten
« skrivet: 21 november 2017, 04:54:13  »
Nej nu blir man riktigt sugen att ta den turen med just Lofoten! Har alltid trott att de nyare fartygen i flottan skulle bjuda på något mer unikt, men det här verkar vara grejen. Tack för ett mycket fint reportage återigen!

4
Färjor / SV: Viking FSTR
« skrivet: 17 november 2017, 19:29:28  »
Försöker att inte bli tjatig men... En färja som INTE har shoppingmöjligheter ombord på denna linje i jämförelse till övriga OCH saknar restaurangkoncept som gör intäkter IHOP med oerhört låga biljettpriser. Ja, det har jag sagt från april, detta var ett dyrt sätt att köpa passagerare från de övriga. Till vilken nytta? Megastar gör vinst därför att trots ungefärligt samma volymer som med Superstar, har man sådant utbud ombord som gör att folk vill köpa det som det finns där. Samma gäller XPRS. Man handlar och vill återvända när man får nästa resa gratis då man handlar. Det gick inte med FSTR. Nästa år måste man komma med ett par som inte haltar i koncept och utbud som det gjort i år. Det var inte svårt att förutse redan i våras.

5
Färjor / SV: Viking FSTR
« skrivet: 17 november 2017, 09:42:44  »
Ja men med förlust? Det vore väl samma sak som att bjuda på passagerare en resa med en annan konkurrent eller bränna pengar och sedan kasta dem i havet...

6
Tallink har reklamkampanj i Stockholms Tunnelbana just under namnet Tallink och inte Tallink/Silja som tidigare.

//R

Är inte märket Silja mer känt här i Sverige än vad Tallink är?

Jo, det är det nog, men det här visar att dom delar upp varumärket! Resor till Estland och Lettland blir Tallink och Åbo samt Helsingfors Sílja Line. Tidigare har det stått Tallink-Silja Line.

//R

Här i Finland har det varit skilda hela tiden därför att Silja trafikerar till Stockholm och Tallink till
Tallinn från vår synvinkel.

7
Färjor / SV: 70-tals nostalgi
« skrivet: 14 november 2017, 17:58:50  »
Precis när man tror att det inte kan bli bättre så lägger Hans ut sådana här bilder. Helt otroligt.

8
Färjor / SV: Två vita och två röda
« skrivet: 11 november 2017, 07:37:49  »
Och sen givetvis var det denna färgsättning även Saga hade till början som jag saknar från sommaren 1980 eller 1981.

http://www.janlindahl.se/sjofart_ostersjon/sf_vl_viking_song_dia0242_jpg.htm

9
Färjor / SV: Viking FSTR
« skrivet: 10 november 2017, 13:49:08  »
Jag tycker väldigt synd om det här. Jag hoppas verkligen att man hittar en lösning som är billigare i drift och har ändå mer yta för shopping och övrigt bättre reseupplevelse. Visby/Gotland när den nya levereras nästa år från Kina? En sak som kan garantera flera återvändande kunder är hur smart man kommer att använda insin helhet och dra nyttan av Viking Club och Plus-programmer. Det bästa vore att kunna använda båtarna man samlat i år till att uppgradera eller delbetala med båtar+pengar precis som man gör hos TallinkSilja. I övrigt måste jag säga att renoveringarna av hytter och utbudet på varor och mat har blivit bättre nu under senaste året och hoppas verkligen att det går att försälja produkten lättare med hjälp av nya stamgästsystemet.

10
Färjor / SV: Två vita och två röda
« skrivet: 10 november 2017, 11:40:15  »
Var det inte så att du hade även Bore Star med FÅAs skorsten sommaren 1980 ihop med Viking Saga med den första färgsättningen samma tidpunkt? Det vore ju härligt att se igen.

Är det denna bild du menar?Men ja! Så väldigt härligt, tack så mycket!

11
Färjor / SV: Två vita och två röda
« skrivet: 08 november 2017, 16:01:06  »
Var det inte så att du hade även Bore Star med FÅAs skorsten sommaren 1980 ihop med Viking Saga med den första färgsättningen samma tidpunkt? Det vore ju härligt att se igen.

12
Färjor / SV: Två vita och två röda
« skrivet: 08 november 2017, 10:39:36  »
Oj fortsatt så väldigt fint och favoriter från gamla Landgången, tusen tack! Detta med Svea Regina var nytt för mig. Hon är inne på Åbo-linjen under sin sista säsong som Sveas färja 1978. Hon återkom efter charter till Polferries som Regina följande sommar när systern Aallotar blev såld till polackerna istället. Men så rykte hon bort 1979 efter säsongen också. Man kan inte tacka nog. :)

13
Färjor / SV: Två röda, en vit och en gul
« skrivet: 05 november 2017, 22:12:21  »
Åter igen fina bilder, och Papenburgare tröttnar man aldrig på. :)

Silvia Regina med S skorsten och gamla stäven innan man byggde om henne på grund av dåliga egenskaper i hög sjö.
Man ser även tydligt Viking Songs mera runda för.

//RDessa två systrar byggdes ju om väldigt fort, det tredje fartyget som Värtsilä byggde med denna konstruktion "klarade sig" ända till 2004 utan ombyggnad :-)


Hvilket var det tredje fartøyet med den konstruktionen?  :)

Wasa Express som hon heter nuförtiden?

14
Färjor / SV: Två röda, en vit och en gul
« skrivet: 05 november 2017, 21:11:55  »
Så väldigt läckert, jag längtade efter dessa redan! ;)

Mikkel Mols som Viking 2 sommaren 1979 kanske näst? Viking Saga med den där tidiga färgsättningen vid Lidingö? Svea Regina 1973 med den första mindre Silja-logotypen? Jag vill inte låta otacksam för dessa du visat hittills, men när man sett dessa i mindre format en gång för några år sen, vill man se dom igen nu också, så imponerande bilder från dessa underbara tider! :) Jag vill tacka dig för tiden du lägger på att scanna och lägga ut dem igen.

15
Färjor / SV: Tre röda och en vit
« skrivet: 03 november 2017, 07:46:48  »
Där kom den! En av mina absoluta favoritbilder genom tiderna, din bild på Aallotar. Så härligt att se, tack så mycket! Dom på Vikingarna är absolut toppen också. :)

Sidor: [1] 2 3 ... 16